ebox slug=’ramadan-food-alb’]

Cdo vit Islamic Relief programon muajin e Ramazanit qe ka si objektiv shperndarjen e ndihmave gjate ketij Muaji te bekuar. Pjese e ndihmave jane pakot me ushqime.

Programi sezonal i Ramazanit i jep mundesine shume personave te varfer ne te gjithe Boten, qe nuk kane mundesine te ushqehen, te marrin nje pako me ushqime per Muajin Ramazan.

Ne besojme se te dalesh nga varferia dhe te ndertosh komunitete te forta eshte e mundur vetem kur cdo individ ushqehet mjaftueshem qe te ndermarri nje jete te shendetshme dhe produktive.

Gjate ketij Muaji Ramazani objektivi yne eshte qe te shperndajme pako me ushqime ne 30 vende te Botes, duke perfshire dhe Italine, dhe te mberrijme rreth 1.7 milion persona ne nevoje.

Me vetem 70 euro mund te furnizosh nje familje me nje pako me ushqime

Programi sezonal i Muajit te Ramazanit jep nje ndihmese ne ushqime te varferve.

Permbajtja e pakove me ushqime.

Zyrat tona ne terren sigurojne qe ushqimet brenda pakove te pershtaten dhe plotesojne dieten vendase. Cdo pako ushqimesh permban ushqime baze (si: oriz, miell, miser dhe makarona), bishtajore (si: fasule dhe thjerreza) dhe proteina dhe yndyrna (si: mish ne kuti dhe vaj). Ketyre ushqimeve i shtohen dhe: sheqeri, caji dhe hurmat arabe.

Ushqimet specifike te permbajtura brenda pakove jane te vecuara ne baze te vendeve ne te cilet dorezohen duke garantuar gjithmone pajtueshmerine me standardet e larta te cilesise.

Pesha mesatare e nje pakoje me ushqime kete vit eshte 57kg. Nje pako me ushqime ka per qellim te mbuloje nevojat ushqimore te nje familjeje per te gjithe kohezgjatjen e Muajit Ramazan.

Sadakaja gjate Ramazanit

Gjate muajit te Agjerimit eshte shume e keshilluar sadakaja. Te ushqesh personat, ne perfundim te dites se agjerimit (iftar sa’im), eshte nje veper shpirterore shume shperblyese sipas tradites dhe mesimeve islamike. Percillet se Pejgamberi i Allahut (Paqja Allah qofte mbi te) ka thene:

‘’Ai i cili ndihmon ti ndalet agjerimi nje personi te agjerueshem, do te kete te njejten shperblim te atij (qe ka agjeruar) pa iu zvogeluar asgje personit qe agjeron nga shperblimi’ (Sunan An-Nasaa’i)

Dhuro tani dhe na ndihmo qe te prishim agjerimin personave me ne nevoje ne 30 vende gjate ketij Ramazani.

Islamic Relief España © 2024 | Todos los derechos reservados

DONACIÓN RÁPIDA